Доба війни: знов удар по рятувальникам у Харківській області (фото)

Фото: ДСНС

У ніч на сьогодні, 1 квітня, росіяни вчергове обстріляли пожежний підрозділ у прикордонному з росією населеному пункті Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС Харківщини.

Фото: ДСНС

«Одне з влучань прийшлось безпосередньо у будівлю пожежно-рятувального підрозділу. У результаті обстрілу третина будівлі пожежного депо була зруйнована. Крім того пошкоджені вікна та ворота фасадної частини, внутрішні перегородки та двері будівлі», – йдеться у повідомленні.

На щастя, не постраждав ніхто з шести рятувальників, які перебували на чергуванні.

«Окупанти продовжують свідомо нищити тих, хто стоїть на захисті безпеки мирних людей», – роблять справедливий висновок надзвичайники.

І це дійсно так. Бо, як повідомили Харків Times у Головному управлінні Нацполіції області, пізно ввечері вчора, 31 березня, під час російського обстрілу селища Борова, окрім семи багатоквартирних та 11 приватних житлових будинків, магазинів, кафе та 13 автівок місцевих мешканців, були пошкоджені також і будівля лікарні та автівка екстреної медичної допомоги.

Інша автівка екстренки постраждала сьогодні вночі під час атаки російських безпілотників на Чугуїв.

«Внаслідок влучання БПЛА в трасу пошкоджено лобове скло автомобіля швидкої допомоги, який рухався по дорозі», – розповів у Facebook начальник ГУ Нацполіції Володимир Тимошко.

Як повідомили Харків Times у Харківській обласній військовій адміністрації, ввечері вчора, 31 березня, внаслідок удару російським КАБом у Харкові «горіли два автобуси, вантажний автомобіль та легковий автомобіль. Частково зруйновано будівлю освітньої установи, пошкоджено дах гуртожитку та житловий будинок». На щастя, постраждалих немає.

«Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини: Синьківка, Петропавлівка, Іванівка та ін. Авіаударів зазнали н.п. Козача Лопань, Огірцеве, Харків, Борщова, Вовчанськ, Петропавлівка, Котлярівка, Чернещина, Першотравневе», – йдеться у повідомленні ХОВА.

А у селищі Борова росіяни, які так пишаються тим, що «дєдивоєвалі», КАБом пошкодили пам’ятник воїнам Другої світової війни, тієї, що вони називають «отєчествєнной».

Фото: соцмережі

А от бойових дій на Куп’янському напрямку фронту росіяни минулої доби не вели, воювали виключно з мирним населенням Харківщини.

Підрозділи ДСНС за добу загасили пожежі, спричинені російськими обстрілами, у Куп’янському й Чугуївському районах Харківщині та місті Харків.

Впродовж доби зведені групи вибухотехніків провели на Харківщині розмінування 6,72 га території та знищили 226 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, ввечері вчора, 31 березня, росіяни знову обстріляли Шевченківський район Харкова керованою авіабомбою.